WĘŻE SPOŻYWCZE

WĄŻ SSAWNO – TŁOCZNY

Medium: ciecze spożywcze tłuste jak np. mleko
Średnica: DN20 – DN100
Ciśnienie robocze: -0,9 bar/ + 10,0 bar
Temperatura robocza: -40°C +80°C sterylizacja do 110°C max. do 30 minut.

Materiał: NBR biały bezwonny, bez smaku, przeznaczona do kontaktu z żywnością FDA.
Wzmocnienie warstwami syntetycznymi i spiralą z drutu stalowego.
Zakucie: obejma skorupowa nierdzewna, aluminiowa, tuleja nierdzewna.
Końcówka: złącza DIN 11851, SMS, itd.

WĘŻE ELASTYCZNE

Medium: woda pitna, lekkie chemikalia, alkohole o niskim stężeniu, gazy, materiały sypkie.
Średnica: DN10 – DN100
Ciśnienie robocze: +2,0 bar/ + 7,0 bar
Temperatura robocza: -5°C +60°C

Materiał: PCV transparentny (umożliwia kontrolę przepływu medium)
Wzmocnienie: spiralą stalową.
Zakucie: obejma skorupowa nierdzewna, aluminiowa, tuleja nierdzewna, opaska.
Końcówka: złącza DIN 11851, SMS, TRI CLAMP, itd.

WĘŻE DO GORĄCEJ WODY

Medium: woda, wino, piwo, mleko, sterylizacja wodą lub parą.
Średnica: DN10 – DN25
Ciśnienie robocze:  10,0 bar
Temperatura robocza: -30°C +160°C

Materiał: biała guma EPDM – FDA, bardzo giętka.
Wzmocnienie: syntetyczne, zewnętrzne warstwy EPDM odporne na warunki atmosferyczne.
Zakucie: obejma skorupowa nierdzewna, aluminiowa, tuleja nierdzewna.
Końcówka: złącza DIN 11851, SMS, TRI CLAMP, itd.

KOŃCÓWKI DO WĘŻY, OBEJMY, OPASKI

Stożek złącza DIN
Stożek złącza DIN pod opaskę
Opaska GSB na wąż